Amb aquest post volem intentar desmitificar la creença de que el pa engreixa, amb arguments perquè els pugueu fer servir per explicar-los als vostres clients, ja que segurament us han fet la pregunta algun cop.

Per començar el pa és un producte equilibrat, que principalment aporta Hidrats de Carboni, algunes proteïnes i gairebé gens de greixos. A més en la piràmide alimentaria, el pa se situa a la base, es a dir és considerat un aliment de consum diari, preferiblement si és integral.
En la societat sedentària en què vivim, consumim massa greixos i proteïnes, i pocs Hidrats de Carboni, element que ens proporciona el pa. I un descens en el seu consum pot resultar desfavorable des del punt de vista nutricional, sanitari i de control de pes
El poc contingut gras que conté el trobem en forma d’ Àcid oleic i linoleic, respectivament un àcid gras monoinsaturat i l’altre poliinsaturat.
Com a minerals més destacables en el pa trobem el ferro, zinc, seleni, potassi, magnesi i el fòsfor i pel que fa a les vitamines el pa conte: àcid fòlic, niacina Vitamina B2, B1 i B6.
La fibra que ens aporta el pa blanc i integral es molt valuosa ja que la dieta catalana es deficitària en fibra.
Si es compara un menú amb pa i un altre sense pa, es constatable que el que conte pa te una major qualitat nutricional i en permet aproximar-nos millor a la dieta i als objectius nutricionals desitjables. I si la meitat del 55% dels hidrats de Carboni son en forma de productes integrals, també ens queden cobertes les necessitats de fibra de la dieta.

Esperem haver-vos ofert arguments suficients per desmitificar que el pa engreixa!