El pròxim mes de març se celebrarà Europain, una de les fires de referència en el món del pa, i aquest any per anar obrint boca, han presentat un resum de les tendències que creuen que triomfaran aquest any. A continuació us en fem un resum.

En primer lloc vaticinen que els forns de pa es convertiran en un lloc on consumir en tot moment, es a dir, que ja no hi ha fronteres entre forn de pa, pastisseria o restauració ràpida, el consumidor triarà on comprar i allà voldrà tenir tota la oferta disponible.

En segona posició destaquen que els consumidors cada cop es preocuparan més pel que consumeixen i valoraran els locals per la qualitat, la frescor dels seus productes, la seguretat alimentaria i la simplicitat.

En tercer lloc destaquen l’aplicació del disseny en els pans, apareixeran pans de formes sorprenents, s’aplicarà color al pa i s’aromatitzen.

També comenten que els forners tindran molt en compte els equipaments que els permeten optimitzar el temps i la qualitat.

Com a cinquena tendència, creuen que aquest serà l’any de la innovació industrial en els ingredients per aconseguir noves sensacions que sorprenguin els consumidors.

La sisena tendència que presenten és sobre el món de la pastisseria, els clàssics s’actualitzen en mini formats i la pastisseria fina s’imposa en el mercat.

En últim lloc destaquen la optimització del moment de menjar, el consumidor cada cop té menys temps per dinar o sopar, i demanda menjar de veritat, sense tensions, en un temps breu, però connectat amb el món.