La correcte elecció del forn en una pizzeria és un dels punts clau alhora de complir els objectius que ens hem proposat sobre la qualitat final de la nostre pizza. Per tant depenent del producte que volem oferir, haurem d’escollir un tipus de forn.

Bàsicament hi ha tres tipus de forns en el mercat, que a continuació us descriurem:

Forns modulars: aquests solen estar alimentats per electricitat o per gas, el terra esta cobert de pedra refractària, i un cop entre en contacte amb la pizza el primer cop de calor fa que aquesta pugi. La temperatura interior es de fàcil control mitjançant un termòstat. Es un concepte de forn eficaç i molt fiable que depenen de les mides té molt rendiment.

Forn de pedra amb forma de bòvila: aquesta varietat de forns solen estar alimentats per gas o per llenya, o ambdues coses a la vegada. El forn estar construït únicament amb pedra refractària, n’existeix la variant amb el terra giratori i es poden trobar en moltes mides diferents. El toc que li dona a la pizza es molt característic imprimint-li uns trets molt artesanals.

Forns de cinta transportadora: sol ser el que cou més ràpid i de forma més eficient, on també es permeten la cocció d’altres aliments. Al contrari dels altres forns la seva principal forma de cocció es la convecció. S’utilitzen molt en processos industrials, ja que son molt ràpids i fàcils d’utilitzar cop estan ben programats.

Esperem que amb tota aquesta informació, tingueu més clar quin és el forn ideal pel vostre local.