Amb el post d’aquesta setmana pretenem donar claus als consumidors per poder reconèixer un bon pa, un tasca pedagògica que segur que molts de vosaltres feu cada dia des dels vostres forns de pa i pastisseries.
A continuació indiquem alguns dels tret distintius a tenir en compte a l’hora d’escollir el pa:

• Primerament el s’hauria de mirar és que el pa tingui consistència, es a dir que pesi. Ja que quan un pa pesa vol dir que ha tingut una bona hidratació i per tant que conservarà millor els sabor i les aromes, i a més durarà més.
• Un altre tret indicatiu de que el pa es bo quan pesa, és perquè indica que ha estat fet sense preses, segurament amb massa mare i sense cap additiu.
• Per reconèixer un pa bon, també us aconsellem observar-ne el cul per veure amb quin tipus de cocció s’ha fet. Si el pa és cuit amb forn de sola , sempre li dona més vida.
• Pel que fa a la molla, hauria de ser amb un bon ullat, això ens indica que ha tingut una fermentació llarga. I a més hauria de ser consistent, amb un cert grau d’humitat, ja que així permetrà que el pa es conservi més temps.

Tots aquests punts que hem enumerat són els que heu de buscar si voleu un pa com els d’abans, amb els gustos i aromes del passat.

N’afegiríeu algun més?