A França a un establiment que ven pa congelat, no se li permet denominar-se forn de pa. Aquest és algun dels temes que Beatriz Echevarría, fundadora de l’escola de cuina madrilenya Cocina de Babette, tracte en l’entrevista que li va fer el magazine de moda del diari el País.

Bona coneixedora del món del pa, creu que algun dels principals motius perquè pa s’hagi deteriorat al nostre país són la falta de temps quan es fa i els additius artificials que s’hi afegeixen. També comenta que França esta millorant la qualitat del seu pa, a través de la “llei del pa”, que determina el numero d’additius que aquest pot contenir, que s’ha de vendre on es fan, amb una farina determinada, etc.

Per últim destacar que comenta que el millor pa que es pot trobar a Espanya, és al nord, sobretot a Catalunya i a Euskadi, ja que és on encara queden uns quants forns artesanals.

En aquest link podeu trobar l’entrevista sencera.