Sabeu que croissant en francès vol dir creixent? Referint-se a la fase de creixement de la lluna, que s’assimila a la forma del croissant. Doncs aquesta setmana volíem compartir amb vosaltres la recepta del croissant de mantega, un producte que poc a poc s’està introduint a les pastisseries i als forns del nostre país.

Els ingredients que necessitarem son els següents:

Brisa Hojaldre: 1.000g
– Llevat fresc: 50g
– Sucre: 80g
– Aigua: entre 630 i 650g
– Mantega: 280 i 350g per quilo de massa

Per començar barrejarem tots els ingredients dins l’amassadora, menys la mantega. I un cop els tinguem ben amassats deixarem reposar la massa en bloc tapada amb un plàstic dins d’un refrigerador, uns 30 minuts.
Ara ja serà el moment d’agafar la mantega, en necessitarem entre 280g i 350g per quilo de massa per fer els plecs. Farem 3 plecs senzills i dos de dobles segons el gust.
I altre cop cap al refrigerador, aquest cop entre 30 i 60 minuts, també tapats amb plàstic.
El següent pas serà estirar-los amb la laminadora a la mida habitual, tallar les peces i formar els croissants. Per últim ja només en faltarà pintar-los amb ou i deixar-los fermentar fins que tinguin aproximadament un 60% de volum final desitjat, tornar-los a pintar amb l’ou i coure’ls al forn de sola durant 15 minuts a 190º.