Blog Ylla 1878

Recepta del pa d’aigua

Aquesta setmana ens agradaria compartir una recepta per fer pa dels d’abans, el pa d’aigua. Una de les característiques principals d’aquest pa és, com el mateix nom indica, que conté una major quantitat d’aigua, i aquest fet proporciona una crosta caramel.litzada i una molla més humida.

Comencem amb la recepta, els ingredients necessaris són els següents:

- Farina OR BLANC 1000 g
- Aigua 1000 ml
- Sal 25 g
- Llevat 20 g
- Millorant: segons el gust

Primer començarem amassant la massa i afegint uns 700 ml d’aigua, deixarem que la massa agafi consistència i després afegirem la resta d’aigua poc a poc.
El següent pas serà deixar en repòs el bloc entre una hora i una hora i mitja. Després ja podrem procedir a dividir les peces a ma. I deixarem que fermentin aproximadament dues hores.
Ara ja podrem coure-les al forn a una temperatura alta, sobre els 220º, així aconseguirem la crosta cruixent i la molla humida.

Comentaris (2)

 1. Anna escrigué:

  Es pot coure al forn domèstic?

  Se que hi ha una pedra que ajuda a coure el pa.
  A on la puc trobar?

  Moltes gràcies!

  Anna

  • tina escrigué:

   Hola Anna,

   Ens agradaria comentar-te que el pa d’aigua potser no és el més indicat per coure amb un forn domèstic, ja que necessita una bona temperatura durant tota l’estona i que aquesta no decaigui. Com saps aquest pa va molt hidratat i per això et costarà de que tingui una cocció òptima amb aquest tipus de forns.
   Pel que fa a la pedra, sabem que existeixen però no sabem on pots trobar-les.

   Salutacions,

Deixa un comentari

CAPTCHA Image

*