Un estudi realitzat per diferents investigadors de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB) ha arribat a la conclusió que les persones que mengen pa a diari tenen una millor salut cardiovascular que els que no en mengen mai o ho fan irregularment.

La investigació s’ha basat en els hàbits alimentaris de 275 voluntaris, 93 homes i 182 dones, i l’explicació que en dona el doctor Rafael Llorach, és que el consum de pa diari dins el marc d’una alimentació equilibrada s’associa a un perfil lipídic més saludable i amb menys concentració de insulina i de colesterol dolent a la sang.

Amb les dades de l’estudi s’ha arribat a la conclusió que els consumidors habituals de pa presenten un consum energètic i de hidrats de carbó més elevat sense que això impliqui un major pes corporal.

Així que un cop més les dades científiques corroboren lo sa i saludable que és menjar pa.