Aquest cap de setmana us proposem una activitat molt llaminera, passar-vos pel mercat de Torells de Bàscara, que se celebra aquest diumenge 17 de Març, l’últim diumenge abans de Rams.

Com cada any podreu trobar tortells de massapà, fruita, crema o nata preparats per forners i pastissers de la zona, que compatiran el casc antic de la ciutat amb la fira de brocanters i d’artesans, el mercat setmanal i la festa dels Tres tombs.

Aquest mercat data de fa 800 anys quan el rei Alfons I el cast d’Aragó el va concedir al bisbe Ramón de Girona. Tradicionalment la gent hi anava a comprar el tortell que el dia de Rams els padrins regalen als seus fillols.

El tortell es un dels postres més característics i més antic del nostres país que apareix en moltes de les nostres festes com per Nadal, per Reis, per Sant Antoni, per Rams i per Pasqua.