El pa és un dels aliments més habituals a la nostre dieta i moltes vegades no tenim temps de consumir-lo abans que es posi dur, així que avui ens agradaria donar-vos alguns consells per tal d’aprofitar-lo.

Per començar quan el pa ja és dur, el podem utilitzar per fer pa ratllat, per elaborar-lo simplement hem d’esperar que sigui sec i ratllar-lo, després simplement el guardem en una bossa per quan el necessitem. També el podem fer servir per fer Croutones, la recepta és molt senzilla, el tallem en forma de daus, el passem per la paella i ja el podem utilitzar per animar les amanides o sopes.

A l’hivern també ens pot servir per fer sopa de ceba o per fer una quiche, en la que ens pot servir com a base, simplement tallat a làmines i humitejat amb una mica de ou i llet. Una altre alternativa son els ous a la “canasta”, on el pa dur ens serveix també de base per posar l’ou que posteriorment posarem al forn amb formatge.

Com a postres podem elaborar torrades de canyella, aquí la recepta és molt fàcil i ràpida, només hem d’aplicar mantega a les llesques de pa dur i empolvorar-les amb sucre i canyella, per finalment posar-les al forn. Una altre alternativa dolça són les “migas” on hem de tallar el pa sec ben fin i saltejar-lo amb mantega i sal. També podem fer torrades franceses amb llesques de pa dur, simplement s’han de submergir amb una barreja de ou, llet i vainilla i fregir-les amb mantega, per acabar-les es pot afegir canyella o melmelada.

Molt bon profit!