A pocs dies de Sant Jordi, ens agradaria compartir-vos la recepta del pa típic d’aquesta diada tant especial pels catalans.
Aquesta recepta és una creació del forner de la Fleca Balmes, Eduard Crespo que l’ha volgut compartir amb el sector a través de la web del Gremi de flequers de Barcelona.

Per començar necessitareu els següents ingredients:

– Farina de blat
– Formatge Emmental
– Sobrassada de Mallorca
– Nous
– Llevat
– Mantega
– Sucre
– Pasta Mare
– Sal

La recepta consisteix en preparar la massa per fer tres pans i després ajuntar-los perquè formin les 4 barres. Així que iniciarem el procés amb el pa de formatge, pastant la farina, el formatge, la massa mare i el llevat durant uns 12 minuts. Després anirem per la massa del pa de sobrassada, per aquest pastarem sobrassada, llevat, massa mare i farina. I per últim només ens quedarà pastar la massa del pa de nous que porta nous, sucre, sal, massa mare, farina i mantega.

Un cop tenim les 3 masses les deixem reposar 30 minuts i comencem a estirar-les per formar el pa. Amb les masses ja estirades procedirem a tallar-les per formar les 4 barres i seguidament a muntar els pisos del pa. Per últim només ens quedarà embolicar els pisos amb el pa de nous, deixar-ho reposar 10 minuts, tallar cada pa i tornar-lo a deixar a reposar fins a fermentar el doble. Ara ja només ens faltarà posar-ho al forn a 220ºC durant 30 minuts.