Durant anys es va tenir la creença que el blat de moro transgènic era més rentable, ja que quan hi havia plagues necessitava menys insecticides per tractar-les. Però recentment s’ha descobert que passats deu anys de cultiu transgènic, els beneficis d’aquest blat de moro desapareixen, i s’ha de incrementar l’ús dels pesticides i insecticides que s’utilitzen contra les plagues. La raó bàsica és que els insectes generen resistència a aquest tipus de productes.

També és interessant tenir en compte l’advertència de la EPA (Agència de protecció ambiental americana), que conclou que els cucs i els insectes que ja són resistents a la toxina Bt que conté el blat de moro transgènic, tenen més facilitat a desenvolupar resistència a altres varietats de blat de moro.

Pels experts la única solució era fomentar el cultiu d’un percentatge de blat de moro tradicional dins els camps de blat de moro transgènic, perquè aquest servis de menjador pels insectes i així aquests no ataquessin al blat de moro transgènic. Amb això es pretenia reduir el risc que els insectes desenvolupin resistència a les toxines Bt que formen part del blat de moro transgènic, però aquesta mesura tampoc ha funcionat.

Si us interessa el tema podeu ampliar la informació en l’article que ha publicat recentment el portal Grist.