Aquesta setmana ens agradaria parlar d’un dubte que ens demaneu força freqüentment, com aconseguir una bona grenya en el pa.

Primerament ens agradaria comentar que no es tracte només de com es fa el tall en el pa, sinó que és el resultat de tot el procés d’elaboració i de cocció.
Alguns dels aspectes que poden influenciar són per exemple entrar el pa al forn en el moment just, abans jove que vell. També pot influir que la massa de pa contingui massa mare, ja que això ajuda a rebentar amb més força la part on es fa el tall.

També és important que el pa estigui fet de bones matèries primeres, així un cop al forn el pa respon millor. I la temperatura del forn també és un aspecte a tenir en compte, per aconseguir una bona grenya, lo ideal és entre 195º i 201º.

Per últim el propi tall també influeix, es a dir no pot ser un tall superficial, sinó que ha de ser profund perquè després quan el pa entri al forn pugui empenya fort pel mateix tall.