Un cop més des d’aquest blog ens agradaria denunciar la desaparició progressiva del pa bo, el pa artesanal, fet com abans, sense additius químics i elaborat amb fermentacions llargues.

Actualment com comenta l’article extret de la revista Cuines i amb el que estem totalment d’acord, veiem com cada dia apareixen més comerços de “pa artesà’, de ‘gran qualitat’, ‘fets com abans’, ‘pa de llenya’, però que en realitat venen pa congelat. El consumidor per falta de cultura panarra sovint pot confondre’s i pensar-se que aquest tipus de producte és realment un pa artesà, quan en realitat és un pa fet mitjançant processos mecanitzats intensius.

Des de Ylla 1878 i més concretament des d’aquest espai digital intentem posar cada setmana el nostre gra de sorra per dotar als consumidors de les eines necessàries per distingir entre un pa bo i un pa industrial, i creiem que des de el sector s’haurien d’engegar més iniciatives per tal que el consumidor sàpiga el que està consumint.