Un any més segons la Unió de Pagesos, la collita de cereals a Catalunya no serà de les millors. Segons fonts de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat preveuen que la campanya d’aquest any serà inferior a la mitjana dels últims tres anys, però lleugerament superior a la campanya anterior, amb un 6% més de blat i un 10% més d’ordi.

L’augment sobretot vindrà de zones àrides i semiàrides com el Segrià, les Garrigues, part de la Segarra, l’Anoia i la Conca de Barberà, l’Alt Penedès, l’Alt Camp i el Baix Camp.

Un altre dada negativa a tenir en compte d’aquesta campanya és l’increment en els costos de producció, que s’estima que s’han incrementat un 25% en els últims quatre anys, sobretot degut al increment del preu de l’energia, dels fertilitzants i de les assegurances de rendiment del cereal.