Amb aquest post pretenem acostar-nos als beneficis nutricionals que ens pot aportar el pa que són molt nombrosos, sobretot si el pa està fet de forma correcte amb farina, llevat o massa mare, aigua i sal.

El pa forma part de la base de la piràmide alimentaria, on es situen els hidrats de carboni, que han d’aportar almenys un 50% del total de calories diàries. A més a part d’aportar-nos hidrats de carboni complexos que ens proporcionen energia de llarga durada també ens aporta altres elements beneficiosos per la nostre salut que veurem a continuació.

Comencem per la proteïna, aquesta combinada amb llegums o fruita seca ens aporta la proteïna completa, que seria la mateixa que podríem trobar en la proteïna animal. També ens aporta fibra, a través del segó, aquest és important incorporar-lo a poc a poc al cos perquè no s’endugui altres elements com el ferro, el calci o les vitamines, per això es recomana consumir pa fet amb massa mare, ja que aquesta en fa un predigestió i ens permet incorporar-lo al cos de forma més gradual.
Un altre element que ens aporta són minerals com el calci, el ferro, el seleni, el potassi, el fòsfor i el zinc, aquí un altre cop és vital la funció de la massa mare ja que ens permet assimilar-los millor al haver-los predigerit abans.
Per últim el pa ens aporta vitamines, sobretot del grup B que ens ajuden a assimilar els hidrats de carboni del propi pa, i algunes del grup E que tenen un alt poder antioxidant.