Un cop més ens fem eco d’un article publicat per el periodista i blogger del diari El País, el Comidista. Aquesta vegada ens planteja fer pa com a teràpia, ja que segons l’informe Rising Up de l’organització anglesa Sustain ajuda a combatre la depressió.

L’informe afirma que el procés de fer pa és accessible, millora la salut i el benestar, a més de reforçar les relacions personals, ja que el pa restant es pot regalar a amics i veïns.

Per fer aquest informe es va comptar amb l’ajut de diferents forns de pa del Regne Unit que es van oferir a fer tallers i classes de tècniques d’amassat a persones afectades per aquesta malaltia. Un cop es van haver acabat els tallers, es va fer una enquesta a 84 dels participants, dels quals un 88% van afirmar que el procés els havia ajudat a sentir-se realitzats, un 87% a sentir-se més feliços i un 73% a estar més relaxats, a més van comentar altres beneficis com la sensació d’independència i treball en equip.

Un cop més podem veure els efectes positius del pa.