Aquesta setmana ens hem proposat fer-vos arribar una recepta per casa, la de les magdalenes clàssiques, un producte provinent de França i que es diferencia dels muffins i dels famosos cupcakes perquè porten oli, i per la forma en que es bat la massa.

Els ingredients que necessitarem seran els següents:

– 4 ous
– 175 gr. de sucre normal
– 70 gr. de llet
– 200 gr. d’oli de girasol
– 225 gr. de farina Espuma o bé Campesina (integral)
– 10. gr. de llevat Royal
– Un pessic de sal
– Pel de llimona o bé una culleradeta d’essència de llimona
– Una culleradeta de canyella (opcional)

Començarem molent el sucre ben fi, en cas que no fem servir sucre llustre. A continuació triturarem la pell de la llimona i ho barrejarem amb el sucre. Després hi afegirem els ous i ho barrejarem una bona estona fins que la massa sigui compacte. Seguidament ja podrem adjuntar-hi la llet, l’oli de gira-sol i ho tornarem a batre fins que quedi una massa homogènia. Llavors només en faltarà incorporar-hi la farina, llevat, la sal i si es vol canyella i tornarem a barrejar.

Finalment posarem la massa dins una mànega pastisseria i ho deixarem reposar 30 minuts com a mínim a la nevera per tal que el llevat comenci a fer efecte. I ja les podrem coure. Lo ideal es escalfar el forn a 210 ºC.

Per finalitzar la recepta haurem d’omplir els motlles de les magdalenes, recomanem només omplir-ne ¾ parts del motlle amb la massa, ja que el forn creixeran. Seguidament ja podrem empolsar-les amb sucre per sobre i coure-les de 14 a 16 minuts, segons la mida del motlle.

Si us decidiu a fer-les, esperem que ens digueu com us han quedat!