Des d’aquest blog seguim reivindicant els beneficis de consumir pa integral, aquesta vegada recolzats per un estudi científic publicat recentment a la revista Annals of Epidemiology, on es destaca que podria existir una relació inversa entre el consum de cereals integrals i la diabetis de tipus 2.

L’estudi realitzat sota la direcció de la doctora americana Emily D.Parker, s’ha fet sobre una mostra de 72.215 dones post menopàusiques de edats compreses entre els 50 i els 79 anys.

Aquest treball ha durat vuit anys i ha consistit en analitzar la dieta d’aquestes dones al inici del estudi i en una reunió anual durant vuit anys. Al final de l’estudi s’han comparat els casos de diabetis tipus 2 amb les dietes de les dones, i s’ha pogut establir un vincle entre les dones que consumeixen més pa integral i la menor incidència de la malaltia.