Aquesta setmana ens fem eco d’un article publicat pel portal americà Care2, referent als additius perillosos que conté el pa de motlle envasat a EUA.

Un d’ells és la L-cisteïna, un agent que s’afegeix al pa de motlle per fer-lo més tou i que prové de principalment dels cabells humans, de les plomes de de pollastres i de les banyes de vaca, aquest s’aïlla a través d’un àcid per incorporar-lo al pa.

El segon agent perillós és el bromat de potassi, que disminueix el temps de cocció del pa de motlle i enforteix la massa. Aquest additiu està relacionat amb el càncer de tiroides i de ronyons per això està prohibit a la EU.

Els grans refinats tampoc són massa bons per la salut, ja que els han processat per que perdin els principals nutrients alimentaris, restant només els sucres, els quals poden provocar pic en el nivell de sucre de la sang. També s’ha demostrat que ens fa més resistents a la insulina i poden provocar pressió alta.

Un altre element molt comú en el pa de motlle americà és l’azodicarbonamida, que millora la textura del pa, però que pot provocar problemes respiratoris en determinades persones, com l’asma o al.lèrgies.

Per finalitzar l’article comenten la perillositat del xarop de blat de moro que conté un grau elevat de fructosa, aquest element ajuda a millorar el color del pa i a fer créixer la massa, els fabricants els hi encanta, ja que és el sucre més econòmic. Aquest element en grans quantitats pot provocar hipertensió.