El dimarts dia 4 de març, vàrem assistir a la presentació del pa del Tricentenari. Aquest és un pa creat pels forners de Catalunya, juntament amb l’organització del Tricentenari: el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers.

Estem molt satisfets de poder participar en aquest projecte, juntament amb Farines Sunyer, encarregant-nos de produir la farina per fer aquest pa tant especial.

Des de l’escola del Gremi de Forners de Barcelona, amb en Toni Valls al capdavant, s’ha efectuat un gran treball de recerca per saber els processos i els cereals que s’utilitzaven en aquella època. D’aquí n’ha sortit el pa del Tricentenari, un pa petit i rodó, fet amb unes farines similars a les que es feien servir al segle XVIII, amb una llarga fermentació i una cocció molt lenta. Una de les seves característiques principals d’aquest pa, és que té un molt bon gust, i aquest es deu a la barreja de cereals que conté la massa amb la que es fa.

Aquest pa s’inicia aquest any per a commemorar els actes del Tricentenari amb la voluntat que perduri com a producte habitual en les fleques de Catalunya.