A través d’un article recentment publicat per en Mikel López Iturriaga (El comidista), blogger gastronòmic del diari El País, ens agradaria comentar alguns aspectes importants a l’hora de triar una fleca on comprar el pa.

En primer lloc un indici que el pa és congelat són els forns per baggets pre-cuites, si el local en té, el pa segur que és congelat. També és bo fixar-se amb la diversitat de pans que tenen, si en tenen de tots tipus segurament els hauran comprat a un productor industrial. Un altre possible signe de que el pa no és artesanal és la decoració, normalment les fleques verdaderes no disposen de cistelles de vímet i de gran varietat de fotos de temes relacionats amb el pa.

Si el pa que et venen és calent, aquest és un altre signe que el pa no està fet de forma artesanal. Un altre possible senyal de el forn no és artesanal, és que comuniqui de forma massa exagerada l’artesanalitat dels seus productes.

Us deixem l’article complet per si el voleu consultar.