Aquesta setmana recuperem la secció de receptes amb una proposta molt temptadora pels vostres clients, la calzone de botifarra i pebrots confitats.
Per començar, prepararem la massa, aquest són els ingredients que necessitem:

Pizzarina: 1.000 gr.
– Aigua: 570 gr.
– Llevat: segons procés
– Sal: 20 gr.
– Oli d’oliva: 20 gr.

Per preparar la massa us dirigim al post de la recepta per fer massa de pizza. Com observacions afegir que el llevat el posarem al inici del amassat i la sal i l’oli al final de procés. Perquè obtinguem una bona calzone és important aconseguir una massa homogènia. Finalment indicar que les quantitats que proposem són per 7 o 8 bases de pizza.

A continuació indiquem els ingredients que necessitarem per fer la calzone:

– 1 base de pizza
– 30 ml. de tomàquet en polpa
– 120gr. de mozzarella fresca.
– 1 pebrot vermell.
– 1 pebrot verd.
– 1 ceba.
– 20gr. de formatge parmesà.
– 1 botifarra.
– 3 dents d”all.
– 1 polsim de pebre vermell.
– 1 polsim de orenga.
– 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.

Per elaborar la calzone de botifarra i pebrots confitats començarem picant la ceba i els pebrots, els fregirem a foc lent amb oli d’oliva i pebre vermell, un cop els tinguem una mica fets passarem a afegir l’all picat i l’orenga, i ho reservarem.
El següent pas, serà tallar la botifarra en dos trossos longitudinals i la courem a la planxa.
Ara ja podrem posar a escalfar el forn a 240º.
Seguidament obrirem la massa perquè quedi ben gran i fina, i hi col.locarem la botifarra amb una de les meitats de la base deixant 3 cm a la banda exterior per poder tancar la calzone. Cobrirem la botifarra amb la barreja de pebrots que hem preparat anteriorment, i hi afegirem la mozzarella tallada i el parmesà. Doblarem la meitat de la base de la pizza per sobre la part de la base amb guarnició i mirarem que quedi ben tancat amb els dits. L’últim pas serà posar-ho al forn fins que la calzone es comenci a daurar.