quin_pa_em_conve

Si tens una mica de consciència nutricional segurament serà un pregunta que ja t’hagis fet, avui ens agradaria intentar resoldre-la a través d’un article que recentment s’ha publicat al diari El Confidencial.

En primer lloc tingues en compte com està fet el pa, sempre t’aportarà més beneficis un pa artesanal que no s’hagi elaborat amb additius.

També és important saber la procedència del gra, si aquest és ecològic, es a dir s’ha cultivat sense pesticides i adobs, el pa conservarà millor les vitamines i els minerals.

El pa integral també aporta més vitamines, àcids grassos i minerals que el pa blanc, a més té un índex glucèmic menor, el que implica una menor velocitat amb la que els carbohidrats incrementen el nivell de glucosa.

Un pa fet amb farina de molí de pedra té més minerals i vitamines, ja que aquesta forma de moldre el blat permet conservar més nutrients en la farina.

Per últim un altre tema important és el llevat, utilitzar llevat de massa mare afavoreix la assimilació dels nutrients que ens aporta al blat, a part aporta gust i fa que el pa aguanti molt més temps fresc sense la necessitat d’afegir conservants.