el_color_del_pa

Alguns de vosaltres ens ho heu demanat i també hem vist que molts altres ho pregunten a través de la xarxa, per això avui exposarem els factors que poden influir en el color del pa.

Un dels factors que pot influir en el color del pa és que aquest porti massa mare, normalment ajuda a donar-li el color torrat que busquem, tot i que no es el factor determinant.

Però un dels factors més determinants és que quan el pa entri al forn, aquest tingui una bona quantitat de vapor d’aigua. El vapor es pot generar amb el vaporitzador del mateix forn o amb un esprai, vaporitzant els pans just abans d’entrar al forn. Una altre manera de generar vapor seria posar una cubeta amb aigua a dins el forn.

A més a més un altre factor que influeix en el color del pa és la sal que porta el pa, segurament us haureu fixat que els pans sense sal sembla que els falta color, doncs bé és degut a que no porten sal que queda un color més pàl.lid. S’ha de tenir en compte que normalment el pa porta un 1.8% de sal, així que aquest tampoc és un factor decisiu.

Aquest són els tres factors amb els que podeu anar jugant per trobar el color perfecte pel vostre pa.