el_pa_saludable

Aquest és un tema que ha ja ha sortit força vegades en aquest blog, però avui volem reiterar-ho a través de les declaracions fetes per Beatriz Navia, professora titular de Nutrició de la Universitat Complutense de Madrid.

En primer lloc comenta que el nostre país està molt per sota en el consum de pa recomanat per la OMS. Avui en dia es consumeixen aproximadament 150 gr. per dia i persona, quan la recomanació és de consumir-ne de 220 a 250 gr. al dia.

També indica que és totalment fals que el pa engreixi per si sol, per mantenir un pes adequat recomana fer una dieta hipocalòrica variada i equilibrada, intentant que les racions no siguin massa grans. Actualment les dietes són massa grasses i amb pocs hidrats de carbó, per millorar aquesta proporció clarament hauria de canviar.

Un altre tema al que li dona molta importància és el pa integral, ella el recomana totalment, ja que és una bona font de fibra, ajuda a saciar-se i redueix l’absorció de grasses.