coca_de_ruca_amb_tomàquet_cherry_by_xavier_barriga

Una recepta senzilla i sana que podeu oferir als vostres clients com esmorzar o berenar. Aquesta l’hem extret del blog de Catalunya Radio on en Xavier Barriga hi va anar a fer una demostració en motiu de la presentació del seu llibre de coques.

Els ingredients que necessitareu per fer quatre coques de 250 gr. són els següents:

. 500 gr. de farina de blat integral
. 10 gr. de sal
. 35 ml. d’oli d’oliva verge extra
. 320-340 gr. d’aigua freda
. 10 gr. de llevat fresc

I per cobrir-les necessitareu oli d’oliva, ruca, tomàquets cherry, formatge de cabra i sèsam torrat.

El primer pas serà barrejar els ingredients per formar la massa i deixar-la reposar entre 2 i 3 hores. Seguidament dividirem la massa en quatre unitats i les pintarem amb oli. El següent pas serà deixar fermentar les diferents coques amb un paper per sobre entre 1 hora i 1 hora i mitja. Seguidament ja només ens quedà afegir-hi ceba i posar-les al forn a uns 200ºC fins que estiguin dorada però toves.
Un cop les coca estan fetes afegirem la ruca, els tomàquets cherry, el formatge de cabra, el sèsam i per últim l’oli.