El_perquè_del_gust_àcid_del_pa

Hi ha diferents elements que poden influir amb gust àcid del pa, alguns d’ells són buscats a propòsit i d’altres que no, però apareixen per culpa d’un mal procés en la elaboració del pa.

Els que són buscats a propòsit és perquè hem afegit massa mare durant el procés de panificació i aquesta ens aporta un toc àcid a la massa, juntament amb altres matisos que pot portar la massa mare depenent de quin ha estat l’origen de la mateixa.

Però també pot passar que sense afegir massa mare als nostres pans ens trobem que el producte final té un gust àcid. Això pot ser que sigui per culpa del llevat que hi hem afegit i aquest ha sobre fermentat la nostra massa del pa, en aquest cas el toc àcid del pa no és desitjat i per tant indica que alguna cosa no hem fet bé.
També ens podem haver equivocat deixant fermentar massa temps la massa del pa per la quantitat de llevat que hem utilitzat. fermentar massa temps la massa del pa per la quantitat de llevat que hem utilitza