pa_alemany

Degut a que existeix molta informació sobre el pa no validada per cap institució científica, les diferents comunitats panarres dels països europeus realitzen periòdicament diferents campanyes per informar al consumidor i per promoure el consum del pa.

Aquí Espanya tenim “El Pan de cada día”, una iniciativa de productors de blat, farineres y forners de pa, que pretén promoure el coneixement que les persones tenen sobre el pa i donar a conèixer els seus principals beneficis.

A Bèlgica els principals implicats en la producció de pa també s’han ajuntat sota la campanya Brood en Gezondheid / Pain et santè” amb la que pretenen promoure informació científica, tècnica i orientada al consumidor sobre el pa i els seus beneficis.

Al Regne Unit la federació de forners de pa fa anys que treballa amb la campanya Slice of life amb la que volen promoure els beneficis de consumir pa i tombar els falsos mites sobre el consum de pa.

Per últim a França també es treballa amb aquest sentit des de fa 20 anys amb L’Observatoire du pain, una col·laboració entre el sector de les farines i el forners de pa, amb el que volen avançar en el coneixement nutricional sobre el pa, per enviar als consumidors i prescriptors, pautes de consum simples i de informació fiable.