pa sense gluten

Eliminar el gluten o la lactosa de la dieta és una moda que s’està implantant amb força al nostre país, ja que moltes persones pensen que és més sa i que ajuda a perdre pes.

Avui ens agradaria alertar-vos que pot ser perillós si no teniu cap problema de salut, ho justifiquem a través d’un recent estudi realitzat per la Universitat Complutense de Madrid, on s’ha identificat que un 20% de la població adulta del nostre país pensa que el gluten és dolent, a més es visualitza que just aquesta part de la població té una massa corporal alta i té interès per perdre pes. A més també se’n extrau que un 50% de la població no sap que el gluten és una proteïna.

La a doctora Beatriz Navia, professora titular de la Universitat Complutense de Madrid, no recomana eliminar aquesta proteïna en persones sanes ja que podria causar una falta de nutrients i no s’ha s’ha demostrat a través de cap estudi que eliminar el gluten en persones no celíaques tingui cap benefici per la salut.