millor pa de pages 2016

El concurs del millor pa de pagès d’aquest any ha viatjat cap al sud de Catalunya, en concret cap a Reus, origen del Forn Sistaré, el guanyador d’aquesta edició.

El Forn Sistaré va obrir el segle passat, i actualment el regenten dos germans Xavier i Tomàs Pàmies, que són la cinquena generació del negoci. Tenen cinc punts de venda entre Reus i Tarragona i en els últims temps han apostat per la utilització de massa mare de cultiu, fermentacions en bloc i farines de qualitat.

Tant el pa guanyador, com els altres quatre pans presentats pels finalistes van estar realitzats amb masses mare de cultiu, farines de blat moltes a la pedra i processos de fermentació de 12 a 16 hores.

El concurs al millor pa de pagès del any el convoca anualment el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els forners de la zona, i en aquesta edició que s’ha celebrat a Reus ha comptat amb un jurat format per autoritats locals, persones vinculades a la gastronomia, periodistes i experts en el món del pa.