Blog Ylla 1878

El millor pa de pagès del 2016

millor pa de pages 2016

El concurs del millor pa de pagès d’aquest any ha viatjat cap al sud de Catalunya, en concret cap a Reus, origen del Forn Sistaré, el guanyador d’aquesta edició.

El Forn Sistaré va obrir el segle passat, i actualment el regenten dos germans Xavier i Tomàs Pàmies, que són la cinquena generació del negoci. Tenen cinc punts de venda entre Reus i Tarragona i en els últims temps han apostat per la utilització de massa mare de cultiu, fermentacions en bloc i farines de qualitat.

Tant el pa guanyador, com els altres quatre pans presentats pels finalistes van estar realitzats amb masses mare de cultiu, farines de blat moltes a la pedra i processos de fermentació de 12 a 16 hores.

El concurs al millor pa de pagès del any el convoca anualment el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els forners de la zona, i en aquesta edició que s’ha celebrat a Reus ha comptat amb un jurat format per autoritats locals, persones vinculades a la gastronomia, periodistes i experts en el món del pa.

Deixa un comentari

CAPTCHA Image

*