pa de kamut

Avui aprofitarem per parlar d’aquesta farina i d’alguna de les controvèrsies que suposa utilitzar aquesta farina, o millor dit fer servir el seu nom original: Kamut.

Resulta que la paraula Kamut està registrada i no es pot utilitzar si no es compra directament a l’empresa que té el registre d’aquesta marca. Es per això que en moltes fleques de pa artesanes podem veure tota classe de noms que intenten imitar o emular aquest nom, com blat Persa, blat del cor, Triticum turgidium, blat Camut, etc. i així un bon reguitzell de noms.

Es tracta d’un blat que pot ser beneficiós per la salut de les persones, i avui en dia no arriba a la població sense haver de pagar més pel producte del que el propi pagès rep. Amb aquest breu post us volem explicar el que implica comprar aquesta varietat de pa.