baguette patrimoni cultural immaterial

Seguint els passos de la pizza napolitana, la dieta mediterrània i la cervesa blega, el gremi de flequers francès està sospesant la possibilitat de sol·licitar que la baguette sigui patrimoni cultural immaterial.

La principal finalitat seria preservar aquest pa tant típic francès i que actualment es veu amenaçat pel pa congelat que es ven a les grans cadenes de distribució, gasolineres i botigues de conveniència.

Ja el 1993 es van prendre mesures pe preservar aquest pa tant preuat a tot el món, establint que la baguette tradicional francesa només es podia realitzat utilitzant quatre ingredients: farina, llevat, sal i aigua, a més de respectar els temps del alveolat, del llevat i la forma de manipulació, però s’ha vist que no n’hi ha prou.

De moment tenen el recolzament del president francès Emmanuel Macron i des de Ylla 1878 pensem que seria una molt bona idea per donar més valor al pa.