Els que seguiu aquest blog suposem que ja ho sabeu, però sempre és bo recordar els secrets perquè un pa sigui bo, i avui ho fem a través d’un interessant article publicat al diari “Libertad Digital”.

Alguns dels factors claus són la qualitat dels productes, unes instal.lacions adequades i el temps d’elaboració. Si aquests tres aspectes es cuiden, un pa industrial pot ser tant bo com un d’artesà. El problema ve quan en les grans cadenes de producció es descuida algun d’aquests elements.

En l’article també es comenta la baixada del consum del pa al nostre país, algun cop ja ens en hem fet ressò des de aquest espai, principalment per la errònia creença de que és un aliment que engreixa i per la mala qualitat del pa que es troba al mercat. També remarca que els consumidors haurien de ser més exigents amb el producte, i sobretot ser més conscients que un pa de 50 cèntims és difícil que sigui bo.

Per finalitzar destacar que actualment s’estan produint molts avançaments en el món del pa, sobretot dirigits a elaborar pans per col.lectius especials com els celíacs, però també pans sense gluten o amb un alt contingut de fibra.