el_millor_pa_segons_el_tipus_de_menjar

De pans n’hi ha de molts tipus i cada tipus de pa segons les seves característiques morfològiques i de gust, combina millor amb un tipus d’aliment que amb un altre. És una mica semblant amb el que passa amb el vi.

Per exemple un pa amb molt de gust és recomanable prendre’l amb aliments que no eclipsin el seu gust, com formatges poc curats o embotits suaus. El mateix al revés si hem de combinar el pa amb un menjar amb molt de gust, serà millor escollir un pa blanc que només aporti textura i un gust lleuger.

Per menjars amb salsa, el millor pa seria un pa amb molla que ajudi a sucar, però per un entrepà és millor un pa amb crosta perquè subjecta millor els aliments que porta dins.

Els “picos” són una combinació perfecte pels ibèrics ja que contrasten la seva salinitat, els aliments fumats van molt bé al pa de sègol perquè la seva molla és més àcida. El pa de blat de moro és un complement ideal per aliments dolços, en canvi el pa de pagès que té la molla molt densa combina molt bé amb arrossos i per fer entrepans amb formatge fos.

Per últim els pans negres com que tenen molt gust va molt bé combinar-los amb aliments grassos com el salmó, el peix fumat i amanides de espinacs, ruca i endívies.