els pans mes populars_ylla1878

El pa com ve sabeu és un aliment que es consumeix a tot al món i que és present la majoria de cops que mengem, però no a tot el món consumim el mateix tipus de pa. El pa s’adapta totalment a les diferents zones del món, tant a nivell d’ingredients com de forma. A continuació veurem els pans més populars a nivell mundial.

Baguette: pa típic de França fet amb farina de blat i que es va popularitzar a principis del S. 20 perquè era més ràpid de coure que altres tipus de pans i facilitava la feina als forners.
Pa de formatge, típic de Brasil i fet de farina de iuca, inventat el S.19 per evitar la farina de mala qualitat.
Pita, pa procedent de l’orient mitjà y que s’ha popularitzat recentment al nostre país gracies a la proliferació de locals de kebabs. L’idea era utilitzar el pa a mode forquilla.
Casabe és un pa sense llevat fet de farina de iuca i acabat a la planxa. D’origen indígena és molt popular a Sud Amèrica i Centre Amèrica.
Pa de Pagès, aquest és el nostre i es denomina així perquè procedeix de les zones rurals de la nostre terra. La seva principal característica és la crosta dura i la molla molt tova.
Mantou, és un pa dolç fet amb farina de blat i molt popular a la Xina. Moltes vegades després de fer-se al vapor es fregeix.
Pa de motlle, és el pa que més es consumeix a tot el món i clarament és un producte de la industrialització, per facilitar els menjars de les persones, cada vegada amb menys temps per cuinar.
Pa de blat de moro, molt popular a nord Amèrica i pa de fàcil preparació que es cuina amb una paella.