calories-del-pa

Avui en dia qualsevol persona que vol baixar de pes té en compte les calories que consumeix, convertint-se fins i tot en una obsessió, i deixant de menjar pa sense saber-ne ben bé el motiu.

El pa té força calories, en concret de mitja 260 per 100 gr. de pa. El pa que menys calories conté és el pa integral i els pans més calòrics són: el pa de llet, el pa de llavors i el pa de fruits secs. A més el pa industrial conté moltes més calories que el pa artesanal, ja que porta sucre als additius.

Tenint en compte que necessitem entre 2.000 i 3.000 calories diàries, si penéssim una barra de 220 gr. al dia, serien 600 calories, un 25% del que necessitem diàriament i tenint en compte que consumim pa al matí, al migdia i el vespre no seria tant. Aquí el problema és amb què acompanyem el pa, ja que segurament l’acompanyament té moltes més calories que el propi pa.

A més és bo tenir en compte que altres ingredients que consumim de forma freqüent com l’arròs, els cereals, la pasta, la mel, els fruits secs, el formatge i fins i tot el cigrons que porten moltes més calories que el pa.