recepta baguette camara refrigeracio ylla

Comencem setembre carregats d’energia i aquesta setmana amb una recepta!
Fa temps us vàrem passar la recepta del pa francès per antonomàsia, la baguette, i en aquest post ens agradaria comentar-vos la nostre recepta per fer baguettes amb càmera de fermentació. Considerem que fer les baguettes d’aquesta forma s’aconsegueix més gust i sabor, ja que fermenta poc a poc, a més pels que sou professionals, ella treballa mentre vosaltres dormiu.

Els ingredients són:

. 1.000 gr. Farina mescla (farina de mitja força ideal per fer fermentacions controlades de fins a 24 hores)
. 20 gr. Sal
. 620 ml. Aigua
. Llevat fresc segons procés
. 30 gr. Llet en pols
. Opcionalment, millorant

Per iniciar el procés barregem tots els ingredients i amassem de forma lenta amb una bona elasticitat a una temperatura de massa de 24º. El següent pas es deixar reposar la massa en bloc de 60 a 90 minuts i seguidament formar a ma o amb una divisora hidràulica les baguettes. Aquí es quan ens tocarà bloquejar la temperatura de la massa a la càmera de fermentació per evitar la fermentació, aquest pas ha de durar entre 8 i 24 hores.
Finalment s’ha de deixar fermentar la massa a 24º i 70% d’humitat entre 4 i 6 hores i ja podrem coure les baguettes al forn de sola a uns 220º.