massa-mare-del-pa

És un orgull per nosaltres que un referent tant rellevant com la Contra de la Vanguardia parli del pa, en concret fa pocs dies va realitzar una entrevista a Marco Gobetti, catedràtic d’alimentació que actualment es dedica a investigar i recuperar masses de pa.

De l’entrevista ens agradaria destacar les propietats curatives que indica del pa i que tenen la seva raó científica, ja que la massa mare està formada de microorganismes, bactèries del llevat salvatge o del àcid làctic, similars a les que es troben en els iogurts i que milloren la digestió i els intestins de forma natural.

També comenta que el pa industrial és tot el contrari ja que té un índex glucèmic un 40% més alt que el pa fet amb massa mare, llavors engreixa més, dura menys i no es paeix tant bé.

A més critica els pans als que se’ls afegeixen moltes coses, ja que per ell lo realment valorable del pa és el caràcter de cada massa mare de cada forn de pa, casa, etc. Totalment d’acord!