A la base de la piràmide alimentaria se situa el pa, aliment fet d’hidrats de carboni i que segons aquesta mateixa es recomana que la meitat de les calories que es consumeixen cada dia provinguin d’aquest grup d’aliments. Però no tot el pa és igual de bo per la salut, de fet el pa industrial fins i tot pot ser perjudicial per la salut.

En primer lloc aquest pa està fet a partir de farines de blat de cultiu convencional i aquestes poden portar pesticides, adobs sintètics...A més durant la fabricació s’hi afegeixen molts additius i per fer-lo créixer es fa servir un llevat ràpid que no permet que la farina fermenti completament, per tant és complicat de digerir-lo. A part aquest tipus de llevat tampoc permet que s’assimilin minerals com el ferro i el zinc.

El tipus de establiments que serveixen aquest pa moltes vegades el venen calent, un altre punt negatiu ja que el pa calent allibera diòxid de carboni, molt indigestiu perquè provoca desajustos intestinals a la flora bacteriana.

Aquests són arguments que els professionals del sector hauríem d’intentar difondre perquè el consumidor sàpiga el que realment menja.