A finals del mes de novembre vàrem tenir l’honor de col.laborar amb el curs de Massa mare de cultiu natural que donava el Gremi de Flequers de Barcelona. Aquesta formació la va impartir en Daniel Kühne i en Carlos Mariel, professors de l’escola Richemont de Suïssa, amb les nostres farines.

Durant el curs es va explicar com elaborar la massa mare de cultiu des de 0, els diferents tipus d’amassat i temps de fermentació i cocció, els diferents mètodes per treballar la massa mare i els ferments, a més del repòs amb bloc. També es va treballar l’elaboració de pans sense llevat, només amb massa mare.

En total es van realitzar més de 16 receptes, algunes de les quals són aquestes: pa de crustons amb dues masses mare, pa de camp, pa rústic amb massa mare de cultiu, pa gallec, pa de sègol, pa de pipes de gira-sol, panettone i colomba.