el pa és bo pels esportistes

Quan un practica esport de forma regular i ho vol fer de forma eficient, sense lesionar-se, han de tenir en compte la dieta, i el pa pot ser un bon aliat.

El principal motiu és que el pa és una gran font de hidrats de carboni. De fet els experts recomanen que els hidrats de carboni han de suposar entre el 50-65% de les calories de la dieta del esportista, ja que aquests es transformen amb glucosa que és la principal font d’energia perquè els muscles treballin. Els nutricionistes esportius també recomanen que les persones que fan esport sempre tinguin uns certs nivells de glucosa, però que augmentin aquests abans i després de practicar esport.

En cas de practicar esports de resistència on es requereix més esforç, aquest tipus d’esportistes haurien d’ingerir més hidrats de carboni, una part d’aquests pot ser pa.

El pa també és una bona font de vitamines del grup B, entre elles la tiamina que intervé en el metabolisme de l’energia i que s’hauria d’incrementar per la practica esportiva. A més conté calci, ferro, sodi, iode, magnesi, zinc i seleni que són importants pel sistema nerviós i la contracció dels muscles.