Per celebrar la castanyada aquest any ens apropem a les balears amb aquesta recepta de l’ensaïmada de Mallorca, apte per fer a casa.
Si us animeu a fer aquest dolç tant típic mallorquí necessitareu els següents ingredients:

. 2 ous
. 50 gr. de sucre
. 50 gr. d’aigua
. 230 gr. de farina “Huracan”
. 10 gr. de llevat fresc
. 15 gr. d’oli
. 100 – 150 gr. de greix a temperatura ambient
. Cabell d’àngel o sobrassada per farcir (opcional)
. Sucre llustre per empolsar

Per començar batrem els ous i d’aquests en pesem 70 gr. Seguidament els posarem dins d’un bol amb el sucre i l’aigua i ho batrem amb una batedora de varetes. Un cop estigui ben barrejat ho posarem dins la panificadora o amassadora i hi afegirem la farina, i ja ho podem engegar. Quan falti poc perquè la massa estigui ben amassada hi afegirem el llevat engrunat, i quan aquest estigui ben dissolt en la massa, només ens faltarà afegir-hi l’oli i tornar a barrejar. Després haurem de deixar reposar la massa dins la panificadora o amassadora uns 10 minuts.

Ara ja podreu untar el marbre amb oli per estirar-hi la massa, fent un rectangle amb l’ajuda del corró i estirar-la fins que faci 1,10 m de llarg per 20 cm d’amplada. El següent pas serà untar el rectangle amb el greix i passar les mans per sota la massa i anar-ho estirant fins que quedi gairebé transparent.

Seguidament haurem de tallar una tira de llarg de 3 o 4 cm. d’amplada i posar-la damunt de la resta de la massa al voral d’on hem tallat, així aquest cordó ens ajudarà a enrotllar la massa.

Si volem farcir l’ensaïmada haurem de col·locar al damunt del cordó el que hi vulguem posar i anar cargolant i estirant.

Ja només ens faltarà posar paper de forn a la safata i col·locar la massa donant la forma d’ensaïmada, deixant una separació de 3 o 4 cm. al cargolar ja que doblarà el seu volum i se’ns enganxaria.

Per últim hem de deixar reposar la massa de 8 a 10 hores (pot ser dins del forn apagat). I després de les 8 / 10 hores escalfar el forn a 180 ºC. per enfornar l’ensaïmada entre 15 o 20 minuts. Un cop freda ens faltarà empolsar-la amb sucre llustre (sucre glass). I ja està llesta! Molt bon profit!