pa_artesanal

Moltes vegades pel consumidor final és difícil distingir un pa artesanal d’un que no ho és, per això avui a través d’un article publicat recentment per la Vanguardia us volem transmetre un petit decàleg per distingir un pa fet de forma artesanal d’un industrial.

1. S’ha de desconfiar de les barres que són massa perfectes i que són iguals. Els pans artesanals són irregulars i amb defectes.
2. El pa blanc té la molla de color blanc trencat, un color massa blanc ens pot ajudar a detectar un pa fet de forma industrial.
3. El pa artesanal té una bona crosta, el seu color també ens pot ajudar a distingir entre un pa industrial i un pa artesanal.
4. Preguntar a l’establiment sobre la procedència de la farina també ens pot ajudar a saber si en aquest local venen pa industrial o pa fet de forma artesanal.
5. Un altre indicador és un forn on tot estigui massa ben posat i no faci olor a pa, en un forn de pa artesanal es treballa tot el dia i això significa que hauria de fer olor de pa sempre.
6. Els forns de pa que tenen un pa específic per cada dia de las setmana ens pot fer sospitar que la producció està estandarditzada i que és un pa industrial.
7. L’últim punt és provar el pa sol i demanar-se si fa olor a pa, també es pot deixar uns dies, si aguanta és pa artesà.