Aquesta setmana volem compartir amb vosaltres la nostre recepta de massa per fer pizza, un plat típic de la cuina casolana napolitana i que va sorgir a Nàpols al segle XVIII, en honor de l’emperadriu, amb els tres colors de la bandera italiana: blanc (mozzarella), roig (tomàquet) i verd (alfàbrega).

Aquesta és la recepta que recomanem als nostres clients, sobretot pizzers, però també a forners i pastissers que la poden oferir per esmorzar o berenar.

Abans de començar necessitareu els següents ingredients:

– 1.000 gr. de farina PIZZARINA®
– 570 gr. d’aigua
– Llevat (segons procés)
– 20 gr. de sal
– 20 gr. de Oli d’oliva

En primer lloc, afegirem la farina PIZZARINA®, l’aigua i el llevat a l’amassadora, i la posarem en funcionament.
Quan la massa comenci a lligar, hi afegirem els 20 g. de Oli d’oliva. I quan ens quedin 4 minuts perquè finalitzi el procés d’amassament hi afegirem la sal, assegurant-nos que quedi ben distribuïda per tota la massa.
Un cop ja tenim la massa, la dividirem en 8 boles de 200 gr. cada una i les posarem a fermentar. Depenent del tipus de fermentació que vulguem: llarga o curta, les boles les posarem a la cambra frigorífica.
I ja l’últim que ens queda és estirar les masses amb l’ajuda de faria ESPOLVERINA, posar els ingredients que vulguem a la pizza, i fer-la coure al forn a una temperatura alta, per obtenir una cocció curta però forta.

Esperem que els vostres clients la gaudeixin!