Baguettes_Occitanes

El país veí és el rei de les baguettes, però aquí coneixem sobretot les baguettes parisenques, i just creuant els pirineus podem trobar uns pans fantàstics sobre amassats i amb la molta blanca, gràcies a la farina de blat dur que es cultiva als camps occitans.

La farina que s’utilitza per fer les baguettes occitanes és groguenca, amb un toc dolç i molt suau i cremosa, amb lo qual s’aconsegueix un pa molt hidratat, amb una crosta molt cruixent, amb una la molla ben alveolada i amb molt gust. A més és un tipus de pa que és molt tolerant a la fermentació perquè contenen gran quantitat de gluten, el qual fa que les barres de pa mantinguin la seva capacitat d’obrir-se en un interval de temps major.

Si voleu provar de fer aquest tipus de baguettes, aquí us deixem la recepta.