normativa qualitat del pa

Sembla que veiem la llum al final perquè el govern està preparant un projecte de real decret per actualitzar les normes sobre el pa que es basen amb la legislació de fa molts anys, concretament al 1984.

Gràcies a la pressió d’associacions de consumidors i del sector, s’espera que en els pròxims mesos s’aprovi una nova norma de qualitat per pans i pans especials.

Aquesta nova normativa per exemple vol evitar que qualsevol pa es pugui denominar integral i que només s’accepti que es digui pa integral a un pa realitzat amb farina 100% integral. En cas que el pa no estigui fet amb farina 100% integral, s’haurà d’especificar el percentatge de farina integral que inclou amb lletra tant gran com la paraula integral.

Un altre tema que contemplarà la norma és el fet que qualsevol barra es pugui denominar pa artesà. Gràcies a la nova normativa només es podrà dir pa artesà el fet a través d’un procés que es desenvolupa de forma integra a la mateixa instal·lació i en el que prima el factor humà sobre el mecànic (…) sota la direcció d’un mestre flequer o artesà amb experiència demostrable.

La nova legislació també pretén posar orde a la denominació de pans fets amb altres cereals com sègol, espelta, etc. I amb el control dels pans que diuen que porten massa mare.

En general ens sembla un bon avanç i amb unes bones bases però haurem d’anar seguint com acaba aquesta norma.