Recentment des de l’associació central de flequers artesans d’Alemanya s’ha sol.licitat poder entrar en el patrimoni immaterial de la humanitat. Les raons que els han portat a demanar-ho, han estat la gran veritat de pans de que disposa el seu país, segons explica el seu president, Peter Becker. Unes 3.090 varietats que inclouen pans integrals, pans blancs i pans negres. Aquesta gran varietat en part és deguda a que Alemanya té una gran diversitat de cereals, gràcies a l’existència de diferents microclimes dins el país.

El president de l’associació central de flequers artesans alemanys també comenta que últimament hi ha una tendència molt potent el seu país de recuperar pans antics, com el pa d’espelta o el pa de millet.

Per promocionar la seva candidatura han creat un vídeo on s’expliquen les principals raons per les que volen ser reconeguts com a patrimoni immaterial de la humanitat.