pa_d'alta_gastronomia_ylla_1878

El pa és un dels elements més bàsics de la nostre dieta mediterrània i òbviament és un aliment que no pot faltar als millors restaurants del nostre país, reconverti en alta gastronomia.

Gràcies al web “diario de gastronomia” avui podem conèixer els pans que serveixen els tres estelles Michelin d’Espanya.

El restaurant del xef Martín Berasategui serveixen moltes varietats de pans, però comenta que els que més èxit tenen són el pa de deu cereals, el pa de blat de moro i el pa de sègol.

En el Santa Pau de la Carme Ruscalleda treballen amb forners artesanals del maresme i ofereixen tot tipus de pans, des de pans de motlle a bastons de pa. Pel Santa Pau cada plat combina amb un pa diferent i per això serveixen diferents tipus de pans segons el menú.

El restaurador Pedro Subijana del Akelarre ofereix bàsicament tres tipus de pa: pa de cinc llavors, xapata de farina de blat i de sègol i pa tradicional del país basc. A més tenen alguns plats en que el pa n’és un element principal, com el pa de pita pel pernil de Jabugo o el pa sovigran que combinen amb ostres i gelat de gorgonzola.

Des de Girona, el celler de Can Roca, té un pa propi amb el qual hi va treballar durant més de 3 anys, és el pa de vi. Aquest pa té bouquet propi y està fet amb raïm de l’Empordà de les vinyes Celler Arché Pagès. Al millor restaurant del món també serveixen focaccia, pa de nous i albercoc, entre altres.