Feia temps que teníem ganes de poder explicar-vos com es fan les pizzes amb la biga, perquè és un ingredient que aporta sabor, digestibilitat i força a la pizza. A més creiem que treballar la pizza amb la biga us pot ajudar a diferenciar-vos.

Dijous passat i gràcies a la col.laboració amb els pizzeros italians Federico Biondi i Andrea Panzoni (instructor de FederPizzaioli) vàrem tenir-ne l’oportunitat d’oferir-vos una sessió formativa de pizzes amb biga a l’aula de Chocolat Academy.

La biga és un preferment d’origen italià que es compon d’aigua, farina i llevat, en una proporció d’hidratació del 45% al 60% aproximadament, i amb un 0,5% – 1% de llevat. La biga no porta sal, ja que aquesta actua com a inhibidora del llevat, i una de les funcions de la biga és no posar tant llevat a les masses perquè fermentin. Es pot considerar que la biga és un tipus de massa mare d’inici, però aquesta s’ha de refer cada dia, no es pot guardar com es fa amb la massa mare.

Moltes gràcies a tots els que vàreu poder assistir, esperem que us serveixi per als vostres negocis!